Servis in vzdrževanje

 

Na voljo je domači in dva zunanja serviserja, ki z ustrezno opremo in znanjem skrbita za servisiranje in vzdrževanje opreme znotraj  in izven garancijske dobe.

 

Rezervne dele, ki jih imamo stalno na zalogi v našem skladišču, kupcu dobavimo takoj, rok dobave iz skladišča dobavitelja pa je dva do tri delovne dni od naročila oziroma po uskladitvi pogojev (naročnik pokriva stroške hitre pošte). Za normalne dobave je rok štirinajst dni oziroma dobavljamo dvakrat v mesecu iz matičnega skladišča v Nemčiji (seveda ob pogoju, da ima ARBURG rezervni del na zalogi). Ob naročilu rezervnega dela ali kakršni koli drugi problematiki je treba obvezno navesti tip in serijsko številko stroja ter  številko rezervnega dela ali vsaj podati natančen opis. V nujnih primerih je treba vsako naročilo predhodno preveriti.

 

Svetovanje in izobraževanje

 

Za vse materiale iz našega programa posredujemo informacije proizvajalcev in svetujemo glede ustrezne predelave, načrtovanja izdelka, izbire ustrezne tehnologije izdelave in konstrukcije potrebnega orodja. Kupcem pomagamo izbrati materiale, ki po tehničnih karakteristikah odgovarjajo zahtevam končnega izdelka.

 

Kupcem svetujemo in pomagamo tudi pri nabavi strojev in opreme. Ob vsakem povpraševanju posredujemo ustrezne informativne ponudbe oziroma pojasnila ter izvajamo projekte po sistemu »ključ v roke« – od sodelovanja pri idejni zasnovi vse do končne izvedbe. V prostorih podjetja imamo demonstracijsko sobo z opremo Arburg, Moretto, Maguire, Virginio Nastri, Green Box, Wanner in ASM, kjer se lahko vidi in preizkusi posamezne razstavljene primerke. Na zahtevo kupca je po dogovoru možno dobiti določene primerke opreme na 10 do 14-dnevno testiranje v proizvodnji, določeno opremo pa dajemo kupcem tudi v najem.

 

Trudimo se, da stalno predstavljamo novosti na področju predelave termoplastov. Na sedežu družbe vsako leto organiziramo tehnološke dneve – brezplačno izobraževanje kupcev, na katerih predavajo domači in tuji strokovnjaki. Novosti so tako na področju, ki ga pokrivamo, kar najhitreje predstavljene, kupci pa imajo tudi možnost ugodnejšega nakupa strojev in opreme.

 

Nudimo tudi izobraževanja po meri, kjer stranka določi temo, čas in kraj predavanj. Izvedba teh predavanj se vrši s strani domačih ali tujih strokovnjakov. Že vrsto let pa v sodelovanju z Obrtno zbornico Tolmin in razvojnim centrom Tecos organiziramo izobraževanja na temo materialov, predelave plastike in orodjarstva, namenjena predvsem okoliškim obrtnikom.