Transport materiala

 

Transport materiala v sušilne silose in od tam do porabnikov je možen z enofaznimi vakuumskimi polnilci ali trifaznimi sesalnimi enotami. Možna je kombinacija z mletim materialom. Barvila se navadno dodajajo na strojih s pomočjo volumetričnih ali gravimetričnih dozirnih naprav. ZA kompleksno proizvodnjo je smiselno uporabiti one wire centralni sistem za nadzor in kontrolo transporta materiala po načelu en material ena cev ali vsak stroj svoja cev.

 

Transport in manipulacija izdelkov

 

Različnih širin in dolžin proizvajalca Virginio Nastri so namenjeni za transport izdelkov in dolivkov v kombinaciji z ločilnimi napravami v I, L ali Z izvedbi. Dobavitelj nam lahko izdela tudi tekoče trakove po merah kupca.

 

V ponudbi imamo tudi robote in pikerje za naknadno vgradnjo proizvajalca ASM. Nudimo triosne pnevmatske robote za odvzemanje dolivkov ali enostavnih kosov za stroje z zapiralno silo do 4000 kN. Za zahtevnejše operacije lahko ponudimo tudi triosne elektrorobote ali elektro-pnevmatske robote s servo krmiljenimi osmi za stroje z zapiralno silo do 35000 kN. Polnoelektrični roboti omogočajo tudi vstavljanje, odvzemanje in zlaganje izdelkov po želji kupcev. Maksimalna teža prijemala z izdelkom se giblje od 7 do 60 kilogramov